Xiamen 10.2 - 13.2.2006

Hard sleeper osasto

     
Zhongshan puisto

     
Nanputuon temppeli

     
Gulang Yu

     
Kiinalainen paatti

     

Päivä 9: Xiamen
Ainoa ikävä puoli tuossa junamatkustamisessa on se aamuseitsemästä iltakymmeneen (täysillä) soitettava kiinanpoppi. Ja tottakai se kaiutinkin sattui juuri oman petin kohdalle... Perillä Xiamenissa sai nyrkit valkoisena puristaa kauhukahvaa, kun taksikuski painoi 90km/h keskustassa ja käytti surutta oikealle kääntyvien kaistaa suoraan ajamiseen. Illalla ruokapaikkaa etsiessä vaikutti, niin kuin joka paikassa tarjoiltaisiin vain mereneläviä ja muita nilviäisiä, eikä moisia uskaltanut lähteä tilaamaan ilman englanninkielistä ruokalistaa, joten päädyin pitkästä aikaa McDonaldsiin.

Päivä 10: Xiamen
Eilen kun pohdiskelin jatkoreittiä tästä eteenpäin totesin, että täältä on pitkä matka joka paikkaan. Päädyin lopulta ostamaan bussilipun Guiliniin joka sekin vie vaatimattomat 24 tuntia. Iltapäivän vierailukohteena oli yli tuhat vuotta vanha Nanputuon buddhalainen temppeli. Paikka oli varsin miellyttävä, mutta siedettävämmäksi tilanteen olisi tehnyt, jos paikalla olisi ollut tuhat kiinalaista vähemmän. Illalla paransimme maailmaa muiden hostellivieraiden kanssa parin huurteisen äärellä ja opin taas paljon uutta kiinasta maassa pitempään oleskelleilta.

Päivä 11: Xiamen
En itseasiassa majaile Xiamenissa, vaan sen edustalla sijaitsevassa Gulang Yu nimisessä saaressa. Koska kaupunki tuli eilen aika perusteellisesti nähtyä, päätin tänään keskittyä tämän paikan antimiin. Rauhallinen kävely saaren ympäri vei kolmisen tuntia ja loppuillan vietin valmistautuen huomiseen helvetilliseen matkustuspäivään.

Päivä 12: Xiamen
Vääntäydyin aamulla bussiasemalle ennen kahdeksaa ja kun lähtöaika koitti mitään ei tuntunut tapahtuvan. Kävin kyselemässä virkailijalta, missä mennään ja tämä kertoo, että bussin lähtöä on lykätty kahteentoista. No, ei muuta kuin rinkka säilytykseen ja kaupungille harhailemaan. Palasin asemalle ennen puolta päivää ja hiukan ennen bussin lähtöä sama heppu tulee kertomaan, että koko vuoro on peruttu, eikä seuraavaa lähde ennen keskiviikkoa. Jotta se siitä Guilinista sitten...


    

REPPUMATKAT

Hangzhou | Etusivu | Guangzhou