Dali & Lijiang 22.5 - 28.5.2006

Bai nainen

     
Dalin vanhan kaupungin portti

     
Kiinalainen lounas

     
Kolme pagodaa

     
Dalin muusikot

     
Matkalla vihannetorille

     
lijiang

     
Pyykkipäivä

     

Päivä 110: Dali
Dalia ympäröivissä kylissä järjetetään Bai-kansan toimesta markkinoita vuoropäivin ja tänään vuorossa oli Shaping. Hyppäsin aamupalan jälkeen bussiin ja huristelin 30 kilometrin matkan perille. Vaikka autenttisia Bai-naisia pörräsi paikalla ruuhkaksi asti, oli paikka pieni pettymys. Pyörin siellä kuitenkin aikani ennen paluuta Daliin.

Päivä 111: Dali
Kiertelin aamupäivällä paikalliset hostellit läpi, tutkien ilmoitustaulut, josko joku olisi suuntaamassa Tiibettiin maasturi kyydillä? Melko hiljaiselta vaikutti. Overland reissut näytti olevan muutenkin melko hinnoissaan, saapa nähdä miten miehen käy? Päätin tänään pitää välipäivän turisteilusta ja hoitaa nuo viimeiset koulutehtävät pois alta. No, puolet sain tehtyä...

Päivä 112: Dali
Yhden palautettavista "kulttuuriraporteista" tuli käsitellä jotain pagodaa, joten otin tänään suunnaksi Dalin viereisen kolmen pagodan ryppään. Paikan yhteyteen oli myös jälleenrakennettu vuonna -97 Chongsengin temppeli, kulttuurivallankumouksen huumassa tuhotun tilalle. Harvoinpa olen vieraillut niin "sieluttomassa" paikassa, jos ilmaisu sallitaan. Sain kuitenkin tarvittavan materiaalin raporttiini.

Päivä 113: Dali
Sain tänään tehtyä viimeisetkin koulutehtävät ja lähetin ne Suomeen sähköpostitse. Toivottavasti palaute on parempaa kuin Chengduun kirjoittamissani esseissä: Yliopiston yhteyshenkilö oli "järkyttynyt" tekstistäni ja epäili hyväksyykö paperin tarkastava professori näkemyksiäni Maosta ja hänen saavutuksistaan Kiinan johdossa. No, oma näkökantani poikkeaa hiukan CCP:n virallisesta "totuudesta". Minkäs teet?

Päivä 114: Dali - Lijiang
Siirryin tänään Lijiangiin ja tämähän se vasta hieno paikka on. Vanhassa kaupungissa kapeat kadut risteilevät ilman mitään logiikkaa ja eksyminen on enemmän kuin helppoa. Yli puolet ajasta pyörinkin kaduilla suuntavaistoni menettäneenä. Illalla porisin pitkään samassa dormissa nukkuvan kiinalaiskaverin kanssa. Mukava heppu, joka oli juuri valmistunut Shanghain yliopistosta ja tuskin malttoi odottaa, että pääsee "tekemään rahaa" kuten hän asian ilmaisi. No, tämä on sitä uutta modernia Kiinaa.

Päivä 115: Lijiang
Jatkoin vanhaan kaupunkiin tutustumista ja täytyy myöntää, että hienosti tämä on entisöity sen kymmenisen vuotta sitten sattuneen maanjäristyksen jäljiltä. Siinä tuhoutui lähes kaikki kiinalaisten rakentamat talot, kun taas Naxi arkkkitehtuuria noudattavat jäivät pystyyn. Niinpä kaikki rakennukset seuraavat tätä nykyä Naxi perinteitä.

Päivä 116: Lijiang - Zhongdian
Säätiedotus kertoli sateisen ilman jatkuvan vielä päiviä, joten päätin unohtaa suunnittelemani Tiger Leaping Gorge-vaelluksen ja suunnata suoraan Zhongdianiin järjestelemään Tiibetin matkaa. Illalla perille päästyä kävin kyselemässä overland reissujen ja lentojen hintoja. Kalliita olivat täälläkin, näyttää siltä, että joutuu tyytymään lentokoneeseen?


    

REPPUMATKAT

Kunming | Etusivu | Zhongdian