Länsi Tiibet osa II 22.6 - 28.6.2006

Darchenin tytöt

     
Guge kingdom

     
Manasarovar järvi

     
Tiibetiläinen vessa

     
Tiibetiläinen nomadi

     
Rengas puhki autiomaassa

     
Friendship Highway Tiibetistä Nepaliin

     

Päivä 141: Darchen - Zanda
Yksi seurueestamme on ollut buddhalainen jo useita vuosia ja hän kantaa mukanaan Dalai Laman kuvaa (laitonta toimintaa täällä, muuten), jota oli ilmeisesti näyttänyt jollekin kyläläiselle. Sana kiersi ja eilen illalla huoneemme ovella kävi kolme eri koputtelijaa, jotka halusivat nähdä sen valokuvan. Yksi vanhempi nainen purskahti itkuun kuvan nähdessään...

Päivä 142: Zanda - Guge kingdom - Zanda
Liput Guge kingdomiin olivat järkyttävän hintaiset, mutta kiinalaiset ilmeisesti laskevat sen varaan, että kukaan ei aja tänne viittä päivää ja sen jälkeen kieltäytyy maksamasta? Paikka tosin oli melko uskomattoman upea. Mielikuvitus laukkasi miettiessä, millaista elämää täällä on vietetty viisisataa vuotta sitten ? Ja Zandassa ulkonaliikkumiskielto napsahti taas päälle kymmeneltä... Hail poliisivaltio!

Päivä 143: Zanda - Manasarovar Järvi
Zandasta lähtiessä, tarkastuspisteen joku iso kiho halusi ilmeisesti näyttää alaisilleen, mistä kana pissii ja kaikkien paperit tutkittiin poikkeuksellisen tarkasti. Saavuimme Manasarovar järvelle melko myöhään ja koska ilmakin oli yhtä myrskytuulta, jäi paikkaan tutustuminen erittäin pintapuoliseksi.

Päivä 144: Manasarovar Järvi - Paryang
Kirjoitin aikaisemmin Parayangin omaavan maailman törkeimmän paskahuussin, mutta tämä tällä kertaa Manasarovar hyppäsi kärkeen: Paitsi, että se oli romahtamisvaarassa, kuului varustukseen myös kuollut koira. Lounaan jälkeen tapahtui se, mitä olen odottanut koko reissun ajan: Rengas puhkesi. Kuski tosin osasi asiansa ja uusi nakki oli alla 25 minuutissa.

Päivä 145: Paryang - Saga
Kummasti tähän vanhaan landcruseriin on alkanut kiintyä, se on uskollisesti vienyt meidät yli jokien ja autiomaiden, vuorista nyt puhumattakaan. Myös Tiibetiläiset pophitit alkavat jo olla melko hyvin hallussa, kun on kuunnellut kaksi viikkoa samoja kasetteja. Illalla yksi ryhmästämme sai ikäviä uutisia kotoa ja päätimme kiriä jo huomiseksi Nepaliin, jotta hän voi lentää pikimiten Japaniin.

Päivä 145: Saga - Kathmandu
Kiinalaiset saivat kynäistyä meiltä vielä viimeiset yanit jollain kansallispuisto verukkeella. Matkan varrella piti myös olla yli 8000 metrinen vuori, mutta pilvinen sää blokkasi näkymät. Loppumatka oli hieno, kun laskeuduimme 5000 metristä nepalin rajalle n. 2000 metriin. Perillä Kathmandussa hemmottelin itseäni pippuripihvillä ja huuhtaisin vielä illan päälle matkan pölyt kurkusta muutamalla Everest oluella. Taidan myös pitää pienen tauon riisin syönnissä, tulihan tuota viisi kuukautta vedettyä.


    

REPPUMATKAT

Länsi-Tiibet osa I | Etusivu