Cancun - Chichen Itza 20.2 - 26.2.2008

Loch Lomond Skotlannissa

     
Rikottu Buckfast pullo

     
Michael Jackson imitaattori Ramblaksella

     
Barcelonan metro

     
Illallinen Cancunissa

     
Uimaranta Cancunissa

     
Iguaani

     
El Castillo

     
Pallokenttä Chichen Itzassa

     

Päivä 1: Glasgow - Barcelona
Lentokenttäjunassa istuessa oli kieltämättä hiukan haikea mieli: Puolitoista vuotta Skotlannissa oli tympeästä duunista huolimatta mukavaa aikaa halpoine Guinneseineen ja täysin lyömättomine musiikkiskeneineen. Ainoa mitä en jää kaipaamaan on se ainainen vesisade ja nuo "kohteliaat nuoret miehet" veryttelyasuissaan. Perillä Barcelonassa varaamani hostelli osoittautui melkoiseksi lääväksi, mutta kun kahdeksalla eurolla ostaa niin kahdeksalla eurolla saa.

Päivä 2: Barcelona
Yhdessä päivässä ei Barcelonaa paljon ehdi nähdä, mutta yritin kiertää kaikki perusturistikohteet. Sagrada Familia muistutti enemmän rakennustyömaata kuin kirkkoa ja Ramblas oli niin tukossa ihmisistä ettei sekaan meinannut mahtua, mutta goottikortteleissa ruuhka hiukan helpotti. Laitoin myös ilolla merkille, ettei tuo briteissä valloilla ollut täysin käsittämättömän ruma hius- ja vaatemuoti ollut levinnyt tänne manner-eurooppaan. Espanjattaret olivat tyylikkäitä kuten aina.

Päivä 3: Barcelona - Madrid - Cancun
Ei ole köyhän matkanteko helppoa: Viideltä ylös, ensin metroon, sieltä junaan, ja loppumatka bussilla terminaaliin. Madridissa kuusi tuntia odottelua mitä seurasi kymmenen tuntia lentokoneessa, jossa ilmaista olutta ei herunut kuin yksi minitölkki ruokailun yhteydessä. Perillä Cancunissa transitbussilla toiseen terminaaliin, josta paikallisbussilla keskustaan ja jalkaisin viimeiset puoli kilsaa hostellille. Kello oli paikallista aikaa iltayhdeksän ja alla 23 tuntia valvomista joten kaaduin suoraan pehkuihin.

Päivä 4: Cancun
Cancun on jakautunut kahteen alueeseen: Keskustaan, missä itse majailen sekä hotellivyöhykkeeseen minne miljoonat tänne vuosittain tulevat pakettimatkailijat kärrätään. Päätin tänään ottaa vähän tuntumaa keskustaan ja vaikka täällä nyt varsinaisesti ei mitään nähtävää olekaan, sain silti kulutettua kaupungilla viisi tuntia. Kävin illastamassa muutaman saman hostellin asukin kanssa ja muut lähtivät vielä jatkamaan iltaa hotellivyöhykkeen yökerhoihin, mutta itsellä jetlag painoi vielä sen verran luissa, että katsoin parhaimmaksi vetäytyä yöpuulle.

Päivä 5: Cancun
Ajelin aamulla paikallisbussilla muutaman kilsan hotellivyöhykkeen sisään ja aluehan oli vieläkin suurempi kuin olin kuvitellut: 15 kilometriä hotellia hotellin perään, niin ettei edes rantaa välistä näkynyt. Eihän mulla mitään uikkareita ole matkassa, mutta livahdin kuitenkin pokkana yhden hotellin aulan läpi niiden rannalle tarkastamaan meiningin. Vesi oli juuri niin turkoosia ja hiekka valkoista kun matkaesitteet väittävät.

Päivä 6: Cancun - Chichen Itza (Piste)
Koukoilin aamulla bussiasemalle ja ostin piletin Pisteen kylään, eli kohteena oli juuri yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä valittu Chichen Itza. Matkaa oli ainoastaan 200 kilsaa, mutta viidettä tuntia sinne köröteltiin kun joka pikkukylässä piti pysähtyä, missä oli enempi kuin yksi aasi. Kävin illalla katsomassa raunioilla järjestetyn valoshown... Selostus oli valitettavasti ainoastaan espanjaksi, joten ainoa mitä ymmärsin oli usein toistettu "TERRRIBLO SACRRIFICIO!"

Päivä 7: Chichen Itza (Piste)
Laitoin eilen kellon soimaan, jotta ehtisin raunioille heti kun ne avautuvat ja olinkin paikalla jo kahdeksalta eikä väkeä ollut vielä ruuhkaksi asti joten sain huippukuvia "El Castillosta", paikan pääpyramidista jota mayat käyttivät myös kalenterina. Alue oli laaja ja sen kiertäminen kesti kolme tuntia eli pääsin poistumaan juuri sopivasti ennenkuin päivä muuttui paahtavan kuumaksi ja turistibussit saapuivat Meridasta ja Cancunista.


    

REPPUMATKAT

Etusivu | Merida & Campeche