Leshan & Emei Vuori 11.5 - 16.5.2006

Kiinalaista shakkia

     
Leshanin suuri buddha

     
Emei vuoren maisemat

     
Tyytymätön apina

     
Kenttälounas Emei vuorella

     
Emein kultainen huippu

     

Päivä 99: Kangding - Leshan
Aikomus oli tutustua Leshanin suureen buddhaan iltapäivän aikana, mutta suunnittelemani lauttakyyti ei enää liikennöinyt. Ilmakin oli niin sateinen ja sumuinen, ettei sataa metriä pidemmälle nähnyt, joten evakuoin itseni melko pian takaisin hotellille. Säätiedotus lupasi sadetta vielä pariksi päiväksi, joten päätin lykätä Emei vuoren vaellusreissua ja jäädä tänne vielä huomiseksi.

Päivä 100: Leshan
Aamulla suuntasin uudella tarmolla Grand Buddhalle ja tällä kertaa nöyrästi paikallisbussilla. Pääsyliput oli jälleen kerran hinnoiteltu melko yläkanttiin, mutta nuo kolme maagista sanaa: Wo shi xuesheng, olen opiskelija, auttoivat tiputtamaan hinnan puoleen. Alue oli iso ja sisälsi paljon nähtävää tuon maailman suurimman buddhan lisäksi, joten siellä vierähtikin yli neljä tuntia.

Päivä 101: Leshan - Emei Shan
Hyppäsin aamulla Emeihin menevään bussiin ja perillä otin taksin vuoren juurelle. Päivä kuluikin pyykätessä ja lepäillessä sekä mahdollisia vaellusreittejä punniten. Vierailin illalla vielä läheisessä Baoguon temppelissä. Täältä eivät nuo luostarit kesken lopukaan, onhan Emei Shan yksi buddhalaisuuden pyhistä vuorista.

Päivä 102: Emei Shan
Vääntäydyin aamupäivällä Wannianin luostarille, josta lähdin nousemaan kohti "kultaista huippua" Alkureitti sisälsi ainoastaan pelkkää nousua ja 14 kilometriä taivallettuani pohkeet alkoivat krampata siihen malliin, että päätin yöpyä Xixiangchin temppelillä. Illalla siellä vieraili apinalauma ja ruokin niitä paketillisella keksejä. Hauskoja otuksia.

Päivä 103: Emei Shan
Munkit aloittivat kauhean messuamisen kello viisi aamulla, mutta sen tauottua sain vielä hetkeksi nukahdettua. Matka jatkui kahdeksalta ja tottakai ylämäkeen. Itse Emein huippu oli suoraan sanottuna pieni pettymys, muistuttaen lähinnä isoa rakennustyömaata. Alaspäin tultaessa matka joutui ja yövyin lopulta Yuxianin temppelissä.

Päivä 104: Emei Shan
Eilen kävelin 23 kilometriä ja illan venyttelyistä huolimatta se kyllä tuntui jaloissa. Maisemat olivat loppumatkan ajan hienot kun polku kulki kapeissa solissa ja ympärillä oli korkeat vuoret. Pääsin lopulta takaisin hostellille puoli kolmen pintaan ja kylmä olut sekä kuuma suihku tuntuivat todella ansaituilta.


    

REPPUMATKAT

Sichuanin Vuoristo | Etusivu | Kunming