Shanghai 2.2 - 5.2.2006

Maglev luotijuna

     
Nanjing Road

     
Paikalliset kortilla

     
Vanhaa Shanghaita

     
Pudong iltavalaistuksessa

     

Päivä 1: Oulu - Helsinki - Kööpenhamina - Shanghai
Lento Oulusta lähti ja saapui ajallaan, mutta siitä eteenpäin oltiinkin enemmän tai vähemmän aikataulusta myöhässä. Kööpenhaminassa tulikin sitten koneenvaihtoa odotellessa vetäistyä henkilökohtaisen juopotteluhistoriani kallein tuoppi: 6,7 euroa! Lentokoneessa oli onneksi reilusti tyhjää, joten yöksi sai itsensä oikaistua vaaka-asentoon.

Päivä 2: Shanghai
Perillä Shanghaissa hurautin lentokentältä keskustaan Maglevilla, maailman nopeimmalla luotijunalla. Nopeusmittari näytti parhaimmillaan 430 km/h, mutta mieleen nousi pieni epäilys, jotta olikohan tuo ns. propagandaministeriön kalibroima? Säätila oli huomattavasti kylmempi, kuin viime viikolla havainnoimani +9 astetta, nyt liikuttiin jo lähellä nollaa. Hostelli löytyi onneksi helposti ja kun olin lisännyt vähän vaatetta, suunnistin kaupungille hetkeksi pyörimään. Viimeöinen nukkumattomuuus painoi kuitenkin luissa, joten palasin hostellille toipumaan jo seitsemän pintaan.

Päivä 3: Shanghai
Päivän tehtävälistalla oli ainoastaan junalipun hankkiminen Hangzhouhun. Kirjoitutin respan tytöllä lapun, missä luki määränpää ja lähtöpäivä kiinaksi ja marssin sen kanssa läheiseen lipputoimistoon ja viisi minuuttia myöhemmin lipun kanssa ulos. Kuka se vielä väittää ettei kiinassa voi matkustaa, ellei puhu kieltä? Koko loppupäivä kuluikin sitten kaupungilla pyörien, käväisin mm. Xiangyangin torilla. Vaikka kiinan hallitus näennäisesti taistelee piratismia vastaan, niin eipä noillakaan markkinoilla juuri muuta ollut myynnissä, kuin piraatituotteita. Hello sir! Cheap Rolex? DVD`s? -huudot kaikuivat korvissa vielä myöhään iltaan.

Päivä 4: Shanghai
Koska tässä ollaan opiskelemassa kokonaisvaltaisesti Kiinaa ja kaikkea siihen kuuluvaa, niin päätin hiukan sivistää itseäni ja suunnistin Shanghai museoon. Vaikka ennen ajanlaskun alkua valmistettujen ruokakippojen osalta tuli lievä yliannostus, niin museo oli mukava muistutus siitä, että täällä on ollut jo todellista kulttuuria, kun suomessa on vielä asuttu maakuopassa ja syöty raakoja nauriita...


    

REPPUMATKAT

Etusivu | Hangzhou