Guangzhou 14.2 - 18.2.2006

Kiinalainen sanahirviö

     
Guangxiaon buddha

     
Qingpingin tori

     
Käärmettä lounaaksi

     
Guangzhoun metro

     
Vallankumousmuseo

     

Päivä 13: Xiamen - Guangzhou
Laadin eilen illalla uudet matkasuunnitelmat ja kipaisin ostamassa junalipun Guangzhouhun. Vaihtoehdot olivat melko vähissä koska Chengduun pitäisi ehtiä viikonlopuksi, joten äimistellään sitten loppuviikko Guangzhoussa. Juna oli tällä kertaa astetta hienompi ja vaikka luokkana oli hard sleeper, oli petien ympärille yritetty kyhätä jotain hytin tapaista. Ja poppi soi!

Päivä 14: Guangzhou
Katselin aamulla aikatauluja Guangzhoun ja Chengduun välille. Junamatka näytti kestävän 40 tuntia ja lippukin olisi ollut yli 50 euroa. Kävin kysäisemässä parista lentoyhtiöstä lippujen hintoja ja toisesta matkaan tarttui piletti sopuisaan 71 euron hintaan. Eikä kestä kuin rapiat pari tuntia. Nyt kun matkajärjestelyt olivat hallussa, keskityin turistina oloon ja kävin tarkastamassa keisari Wen:in hautakammion joka löydettiin keskeltä kaupunkia vuonna -83. Hieno paikka. Iltapäivällä jatkoin hävytöntä flirttailuani buddhismin kanssa ja vierailin Guangxiaon temppelissä.

Päivä 15: Guangzhou
Eilen tuli taas kumottua muutama olunen muiden hostellin asukkien kanssa ja päivä lähti käyntiin hieman verkkaisesti. Pyörin ympäri keskustaa ja piipahdin myös lintuinfluenssan syntypaikassa, Qingpingin torilla. Eipä näkynyt enää kanoja myynnissä. Kilpikonnia sitävastoin oli runsaasti kaupan, mutta jäi epäselväksi olivatko ne tarkoitettu lemmikeiksi vai soppalautaselle? Pääsin myös maistamaan kauan kaivattua käärmettä: Sitkeää oli ja täynnä tympeitä "pikkuruotoja", mutta tulipahan testattua.

Päivä 16: Guangzhou
Otin päivän teemaksi vallankumouksen ja tein ensimmäisen pysähdyksen vallankumousmuseossa. Seinät pullistelivat sankarivainajien kuvia ja iskulauseet paloivat verkkokalvoilleni: Alas imperialistit! Eläköön luokkasota ja Mao Zedong! Kuolema despooteille! Nyt olen kuin uusi mies... Aatteen palo silmissäni kiiltäen jatkoin matkaa vallankumouksen marttyyrien muistopuutarhaan. Voi sitä mahtipontisuuden määrää.

Päivä 17: Guangzhou - Chengdu
Repäisin itseni ylös epäinhimilliseen puoli kuuden aikaan ja suuntasin lentokentälle. Perillä Chengdussa oli koulun edustaja vastassa ja sain oikein (kiinalais)limusiinitason kyydin kampusalueelle. Oli jalopuuta ja nahkaa sekä tottakai tummennetut lasit. Illalla hieroimme tuttavuutta muiden suomalaisten kanssa muutaman olusen äärellä.


    

REPPUMATKAT

Xiamen | Etusivu | Chengdu