Xining 24.4 - 27.4.2006

Chengdu

     
Xiningin suuri moskeija

     
Ta Er Sin stupat

     
Rukouspyörät

     
Ruuhkaa vuorilla

     

Päivä 82: Chengdu - Xining
Koulun auto kävi heittämässä aamulla lentokentälle ja vieläkin harmittaa kun en tajunnut pyytää koneessa ikkunapaikkaa, maisemat olivat sen verran jylhät kun ylitimme Anye Maqen vuoristoa. Xiningissä tuntuu majailevan suuri määrä muslimeja ja piipahdinkin iltapäivällä kaupungin suuressa moskeijassa. Illalla hotellihuoneeseen taisi soittaa prostituoitu tai ainakin äänessä kuulosti kovasti olevan miehenkaipuuta...

Päivä 83: Xining - Ta Er Si - Xining
Otin suunnaksi 28 kilometriä Xiningistä etelään sijaitsevan buddhalaiseen luostariin. Pääsylipun hinta oli järkyttävät 80 yania! Suomalainen opiskelijakortti herätti tervettä epäilyä, mutta sain kuin sainkin puhuttua itselleni opiskelija-alennuksen. Alueelta löytyi toinen toistaan hienompia temppeleitä yhteensä 11. Tosin paikalliset pyhiinvaeltajat tuntuivat olevan kiinnostuneempia meikäläisestä.

Päivä 84: Xining
Vetäisin lounaaksi nuudeleita jonka päälle oli heitelty lihasiivuja. Hyvää oli, mutta pois lähtiessä huomasin mistä se kebappi oikein tuli: Muori vuoleskelee hymyssäsuin lihalastuja irti lampaan päästä. No nyt on sitten maistettu lampaan naamaakin. Säätiedotus lupasi huomiseksi Maduoon yön alimmaksi lämpötilaksi -12, joten ostin itselleni toppatakin. Nyt löytyy aito Xian Factoryn takki jakinkarvavuorella! Hintakin jäi yhdeksään euroon.

Päivä 85: Xining - Maduo
Alkumatka oli mukavannäköistä, kun nousimme vuorille: Vuorenhuiput olivat lumenpeitossa ja tie kiemurteli siellä välissä, mutta ylängölle päästyä maisemat muuttuivat melko tylsiksi. Kilometritolkulla erämaata ilman ihmisasutusta, ainoastaan lampaita ja jakkeja vilahti välillä laiduntamassa. 12 ja puoli tuntia myöhemmin saavuimme perille Maduoon.


    

REPPUMATKAT

Chengdu | Etusivu | Sichuanin Vuoristo