Chengdu 19.2 - 23.4.2006

Ruuhkaa Chunxi kävelykadulla

     
Possunjalkoja

     
Paikallisbussi Chengdussa

     
Illallinen kampuksella

     
Pandat chillaa

     
Kansantanssia

     
Kalojen ruokintaa

     
Tyttö ja koira

     
Sichuan ooppera

     

Päivä 18: Chengdu
Koulu oli järjestänyt kuljetuksen Chengdun keskustaan ja takaisin, joten lähes koko päivä kului tallustellessa ympäri kaupunkia. Illalla nautittiin koulun tarjoama tervetuliais-illallinen ja siinä ei ruokalajien määrässä pihistelty. Aina kun vaikutti, että tämä oli sitten tässä, tarjoilija kantoi uutta annosta pöytään. Huomenna alkaakin sitten Kiinan kulttuurin ja talouden opiskelu. Jännittää, sanoi mummo kun kahvimerkkiä vaihtoi.

Päivä 19: Chengdu
Aamu alkoi virallisella tervetuliaistilaisuudella, missä koulun johto ja suomen edustajat pönöttivät rivissä pitkän pöydän ääressä kuin paraskin politbyroo. Yhteistyötä vannottiin yli puolue- ja maarajojen ja tunnelma oli hurmoksellinen. Päivä jatkui yleisluontoisella maan esittelyluennolla ja Taiwan sivutettiin tietenkin tyyliin: Tässä on Kiinan suurin saari. En ala tässä tarkemmin selvittämään parin kuukauden opiskelujaksoa Chengdussa muutamia merkintöjä lukuunottamatta.

Day 28: Chengdu
Tänään kaupungilla pistäytyessä tapahtui jotain mikä kuvastaa täydellisesti tämän yhteiskunnan vauhdilla tapahtuvaa kahtiajakautumista: Kadulla kävellessä hihastani roikkui kerjäläinen, ruinaten yhtä yania, samalla kun toinen kiinalainen ajaa tuliterällä Porschella ohi. Koko tilanne oli jotenkin niin hämmentävä, että annoin vastoin tapojani kaverille tällä kertaa ruokarahat.

Päivä 44: Chengdu
Tänään pääsimme sitten äimistelemään pandoja paikalliseen tutkimus- ja siitoskeskukseen. Hauskoja eläimiähän ne olivat: Vanhimmat eivät paljon eväänsä liikauttaneet, istuivat vaan persiillänsä ja mussuttivat bambua. Mitä nuoremmaksi mentiin, sitä enemmän löytyi virtaa bambun syönnin välissä, huippuna eräs pikkupanda joka ei ehtinyt syömään lainkaan kisaillessaan hoitajan kanssa.

Päivä 54: Chengdu
Päivän luennolla kävi ilmi mielenkiintoinen asia kiinan yhdenlapsen politiikasta: Laki ei koske pariskuntia joissa molemmilla on maisterin tutkinto. Muistaakseni tällaista samantyylistä toimintaa harrastettiin mm. saksanmaalla vuosina 1935 - 1944? Silloin sitä taidettiin kutsua hienosti eugeniikaksi.

Päivä 61: Chengdu
Aamupäivällä käytiin läpi kiinan arvopaperimarkkinoita ja kun luennon lopuksi kysyin jaetaanko täällä kuolemantuomiota pörssirikoksista antaa professori kunnon poliitikon vastauksen eli puhuu paljon eikä sano mitään. Minä siihen, että vastaa nyt kyllä vai ei? Tilanne oli melko kuumottunut kun äijä kuiskaa hiljaa kyllä. Lisäkysymyksiä ei otettu ja luento päättyi siihen...

Päivä 77: Chengdu
School`s out! Aamulla politbyroo kokoontui jälleen pitkän pöydän ääreen, puheita pidettiin, "diplomit" jaettiin, ryhmäkuvissa poseerattiin ja se oli siinä. Nyt alkaa se kurssin mukavin osuus eli tutustuminen paikalliseen kulttuuriin omin päin. Tosin siitäkin pitää muutama raportti saada aikaiseksi. Raapaisin vielä iltapäivällä kasaan pari viimeistä esseetä koululle. Tuli kyllä melko lyhyitä, mutta saavat kelvata.

Päivä 78: Chengdu
Loppumatkan suunnitelmat alkavat pikkuhiljaa hahmottua: Varasin tänään lentolipun Xiningiin ensi maanantaiksi, josta käsin lähden tutustumaan Tiibetiläisiin kyliin. Junamatka 26 tuntia ja lippu 22 euroa vs. lentokoneella 1h 20min ja hintaa 42 euroa. Eipä tarvinnut kauaa miettiä kummalla menee?


    

REPPUMATKAT

Guangzhou | Etusivu | Xining