Kunming 17.5 - 21.5.2006

Kunming

     
Nuori taiteilija

     
Tang Dynasty rokkaa

     
Hard seat osasto

     
Shakin pelaajat

     

Päivä 105: Emei Shan - Kunming
Pakkailin aamulla pikkuhiljaa rinkkaa ja puolenpäivän pintaan nappasin taksin juna-asemalle. Ostin lipun seuraavaan Kunmingin junaan ja vetäisin vielä viimeiset Sichuanilaisen keittiön antimet lounaaksi ennen junan lähtöä. Matkalla maisemat olivat melko vuoriset ja välillä tuntui, että menimme enemmän tunneleissa kuin ulkoilmassa.

Päivä 106: Kunming
Saavuimme aamulla perille ja halpa hostellikin löytyi kohtuu kivuttomasti. Pyörin koko päivän kaupungilla vieraillen mm. pakollisella temppelillä sekä paikallisella pagodalla. Kunming vaikuttaa mukavalta paikalta ja on virkistävää päästä vähän isompaan kaupunkiin kaikkien niiden pikkukylien jälkeen.

Päivä 107: Kunming
Bongasin eilen julisteen, joka mainosti Kunming rock festivaalia, joten moinenhan täytyi käydä tarkastamassa. Illan aloittivat paikalliset suuruudet ja pääesiintyjänä oli Tang Dynasty, pitkän linjan AOR jyrä Pekingistä. Niinkuin kunnon poliisivaltiossa kuuluukin olla, poliiseja/sotilaita oli runsaasti valvomassa, ettei nuoriso riehaannu liikaa tuon turmiollisen rockmusiikin vaikutuksesta.

Päivä 108: Kunming
Vietin rauhallisen chillailu päivän: Lounas mäkissä, iltapäivällä otin tunnin hieronnan jonka jälkeen elokuviin katsomaan Da Vinci koodia. Onneksi tarjolla oli myös kiinaksi dubbaamaton versio. Leffa tosin ei ollut aivan yhtä hyvä kuin kirja antoi odottaa. Illalliseksi vielä pippuripihvi... Life is good!

Päivä 109: Kunming - Dali
Heräsin yöllä siihen, kun huoneesta kuului kauheaa rapinaa ja kun sytytin taskulampun, sängyn alta syöksyi kissan kokoinen rotta. Sen jälkeen ei loppuyöstä enää paljon nukuttanutkaan. Junamatka Xiaguaniin kesti seitsemän tuntia, jonka jälkeen piti vielä jatkaa jonkin verran bussilla. Perillä Dalissa valitsemani guesthouse vaikutti hyvältä ja yönkin sai nukkua tällä kertaa ilman rottia.


    

REPPUMATKAT

Leshan & Emei Shan | Etusivu | Dali & Lijiang