Lhasa ja Namtso Järvi 6.6 - 13.6.2006

Potala Palace

     
Koristemaalari

     
Tiibetiläinen nunna

     
Namtso järvi

     
Jakkihärkiä

     
Pyhiinvaeltajia Jokhangin temppelillä

     
Munkki Gandenin luostarilla

     
Lhasa

     

Päivä 125: Zhongdian- Lhasa
Tällä kertaa muistin pyytää ikkunapaikan, mutta surkea ilma blokkasi suurimman osan vuorimaisemista. Perillä heitin rinkan hostellille ja suuntasin samantien Potala palatsille. Ainakin itselle tuo rakennus symbolisoi koko Tiibettiä ja sen näkeminen sai melkein tipan silmäkulmaan. On tästä vuosia haaveiltukin... Liityin lopuksi satojen pyhiinvaeltajien seuraan ja kiersin Potalan koran ennen paluuta hostellille.

Päivä 126: Lhasa
Päivän kohteena oli Jokhang, Lhasan/Tiibetin/maailman tärkein temppeli jonka ympärille vanha Lhasa on rakentunut. Rahalle sai kerrankin vastinetta, tunnelma oli uskomaton kun kiersi temppeliä myötäpäivään kaikkien niiden paikallisten pyhiinvaeltajien seassa. Ulkopuolella Barkhorilla tunnelma oli kuin markkinoilla ja myynnissä löytyi kaikkea rihkamakoruista jakinkalloihin.

Päivä 127: Lhasa
Eilisen innostuksen vallassa suuntasin tänään hiukan Lhasan ulkopuolella sijaitsevaan Drepungin luostariin. Hieno paikka oli tämäkin, vietin siellä yli neljä tuntia paikan ilmapiiriä hifistellen. Illalla törmäsin seurueeseen, joka oli lähdössä huomenna Namtso järvelle ja päätin lyöttäytya mukaan. Kansainvälinen porukka, meitä oli kuutta eri kansallisuutta.

Päivä 128: Lhasa - Namtso Lake
Namtso on yksi Tiibetiläisten pyhistä järvistä ja se sijaitsee 4700 metrissä ollen maailman korkein suolaisen veden järvi. Maisemat olivat hienot kun vastarantaa reunustivat yli 7000 metriset vuoret. Käveleskelin pitkin rantaa, mutta korkeus pisti puuskuttamaan sen verran, että taukoja piti pitää vähän väliä.

Päivä 121: Namtso Lake - Lhasa
Yöllä oli melkoinen myrsky ja välillä tuntui, että teltta, missä yövyin lähtee välittömästi tuulen mukaan. Lhasaan palattua sovin liittyväni ryhmään joka lähtee ensiviikolla kohti Kailash vuorta länsi-tiibetissä. Hinta oli hiukan yli budjetin, mutta kerrankos tässä eletään. Yli kaksi viikkoa maasturilla ympäri Tiibettiä, mahtava reissu tulossa...

Päivä 130: Lhasa
Tänään juhlittiin Saga Dawa festivaalia ja Lhasaan oli saapunut väkeä pitkin maakuntia. Barkhorilla tunnelma oli tiivis kun lukemattomat pyhiinvaeltajat kiersivät koraa. Ei näiden ihmisten uskonnollisuutta voi kuin ihailla.

Päivä 131: Lhasa - Ganden luostari - Lhasa
Hyppäsin aamulla pyhiinvaellusbussiin ja hurautin Gandenin luostarille. Paikka sijaitsi 4500 metrissä ja aina uudelle temppelille kavutessa piti pitää pieni hengähdystauko. Väkeä ei ollut ruuhkaksi asti ja olikin mukava seurata paatuneita uskovaisia temppelistä toiseen. Kiersin vielä iltapäivällä luostarivuoren ympäri kulkevan koran. Reitti ei ollut kauhean pitkä, mutta käytin reilusti aikaa istuskeluun ja maisemien ihailuun.

Päivä 132: Lhasa
Aamupäivä kului hankkiessa yli kahden viikon reissulla tarvittavia tykötarpeita. Illalla oli tarkoitus allekirjoittaa Kailash-reissun paperit, mutta meille tarkoitetussa maasturissa oli sen verran sileät renkaat, että ilmoitin, etten aio lähteä moisella itsemurhamasiinalla yhtään mihinkään, ennenkuin alla on nakit josta löytyy kulutuspintaa. Pienen taistelun jälkeen ne luvattiin vaihtaa ilman lisämaksua huomiseksi.


    

REPPUMATKAT

Zhongdian | Etusivu | Länsi-Tiibet osa I