Huehuetenango & Quetzaltenango 31.5 - 6.6.2008

Guatemalan rajalla

     
Huehuetenango

     
Guatemalalainen bussi

     
Chicken bus

     
Maya perhe

     
Paikallinen piski

     
Quetzaltenango

     

Päivä 1: San Cristobal - Huehuetenango (Guatemala)
Vesisade jatkui yhä aamulla joten päätin, että kyllä tämä Meksiko on nyt nähty, ja siirtyä Guatemalan puolelle. Rajamuodollisuuksista ei juurikaan voi puhua: Leimat passiin molemmin puolin ja pieni maahantulomaksu Guatemalalaisten kansanterveyden hyväksi. Vaihdoin jäljellä olevat pesot quetzaleiksi surkeaan kurssiin ja hyppäsin bussiin joka "kiidätti" mut Huehuetenangoon. Guatemala vaikuttaa huomattavasti Meksikoa halvemmalta, mikä kyllä sopii meikäläiselle.

Päivä 2: Huehuetenango
Ei tästä vesisateesta tunnu pääsevän eroon täälläkään, aamulla vihmoi vettä sen verran, että päätin jäädä Huehueen vielä yhdeksi yöksi. Kävin vetäisemässä sunnuntain kunniaksi aamupalan kaupungin ykköshotellin buffetpöydästä, joka rokotti kukkaroa kokonaista kolme euroa... Maya alkuperää olevia ei asiakkaina näkynyt, henkilökunnan puolella sitäkin enemmän.

Päivä 3: Huehuetenango - Quetzaltenango
Vettä vaan satoi yhä, mutta eteenpäin oli päästävä joten jatkoin matkaa Quetzaltenangoon tai Xelaan, niinkuin paikalliset sitä kutsuvat. Ahdasta oli bussissa, kahden hengen penkeillä istui kolme ihmistä ja loput seisoivat kaytävällä. Opaskirjan mukaan tämän välin piti olla maisemien osalta erityisen hieno, mutta sateinen ja sumuinen ilma blokkasi näkymät niin, ettei pariakymmentä metriä pidemmälle nähnyt.

Päivät 4 & 5: Quetzaltenango
Xela sijaitsee 2400 metrissä ja ilma on sen verran vilpoisa, että joutui kaivamaan fleecen rinkan pohjalta ensimmäisen kerran Skotlannista lähdön jälkeen. Vesisade ei tunnu loppuvan sitten millään ja hostellilta ei ole tullut poistuttua kolmeen päivään muuta kuin syömään. Onneksi täältä löytyy kuitenkin wlan.

Day 6: Quetzaltenango
Sade hellitti vihdoin ja pääsin pyörähtämään hiukan kaupungilla. Eipä täällä oikeastaan mitään sen kummempaa nähtävää ole, mutta käveleskelin kuitenkin aikani ympäriinsä. Rahat alkoivat olla lopussa ja epätoivo ehti jo valtaamaan mielen kun mikään automaateista ei huolinut mastercardia, mutta onnistuin lopulta löytämään yhden jolle kelpasi myös mun kortti.

Day 7: Quetzaltenango
Käväisimme eilen hiukan viihteellä muutaman samasta hostellista tutun tyypin kanssa. Guatemalassa laki määrää kaikki baarit sulkeutumaan jo yhdeltä, mutta eiliset juhlat vähän venähtivät ja poliisitkin kävivät jo lopettelemassa bileitä. Baarin omistaja kuitenkin sujautti hiukan voitelurahaa poliiseille ja juhlat saivat jatkua aamuvarhaiseen.


    

REPPUMATKAT

San Cristobal | Etusivu | Atitlan Järvi