Oulu - Tarto 3.8 - 7.8.03

Helsinki

     
Tallinna

     
Tallinnan katu

     
Toompea

     
Tallinnan vanha kaupunki

     

Päivä 1: Oulu - Helsinki
Pakkailin rinkan aamulla ja hyppäsin pendoliinoon, joka saapui Helsinkiin illaksi. Majoituskin järjestyi pikkuveljen luota Kampista, joten oikaisin vanhat luuni tutulle patjalle olohuoneen lattialle.

Päivä 2: Helsinki - Tallinna
Harkitsin aamulla lentäväni kopterilla Tallinnaan, mutta hinta nousi hiukan yli budjetin, joten tyydyin katamaraaniin. Olin varannut hostellin valmiiksi Lasnamaesta, mikä osoittautui melko ankean näköiseksi lähiöksi joka oli kaiken lisäksi kaukana keskustasta. Hyppäsin iltapäivällä kuitenkin vielä takaisin bussiin ja pyörin aikani vanhassa kaupungissa ennen paluuta hostellille.

Päivä 3: Tallinna
Olen toki vieraillut aikaisemminkin Tallinnassa, mutta ne reissut ovat aina olleet vahvasti alkoholiteemaisia, joten en ole nähnyt selvinpäin edes Toompeaa. Raatihuoneen torin ympäristö on kieltämättä hienosti entisöity, mutta kaikki hinnat nousseet valtavasti sitten viime vierailun. Piipahdin vielä Toompealla Pitkän Hermannin tornissa ennen hostellille paluuta.

Päivä 4: Tallinna - Tartto
Aamiaisen jälkeen suuntasin bussiasemalle, josta olikin juuri auto lähdössä kohti Tarttoa ja hyppäsin kyytiin. Perillä oltiin kaksi ja puoli tuntia myöhemmin ja kävelin viimeiset pari kilsaa hostellille. Päivä oli melko sateinen ja ilta tuli pikaista vanhan kaupungin visiittiä lukuunottamatta vietettyä majapaikassa.

Day 5: Tartto
Paikallisen turistitoimiston mukaan täältä ei pääsekään junalla Siguldaan joten ostin huomiseksi bussilipun suoran Riikaan. Pyörin loppupäivän Tarton vanhassa kaupungissa, mielenkiintoinen paikka. Tarttohan oli neuvostoaikana ulkomaalaisilta suljettu kaupunki ja yritin vierailla KGB:n entisessä päämajassa hankkimassa asiasta lisätietoa, mutta se oli valitettavasti suljettu.


    

REPPUMATKAT

Etusivu | Latvia