Delhi & Jaipur 21.1 - 26.1.2004

Delhin main bazaar

     
Delhin katuelämää

     
Tyylikäs lehmä

     
Delhin lapsia

     
Chiliä myynnissä pink cityssä

     
Käärmeenlumooja

     
Katukeittiö Jaipurissa

     

Päivä 1: Helsinki - Moskova - Delhi
Matkalla lentokentälle meinasi tulla kylmä kun Suomessa pakkanen paukkui -20 asteessa ja olin jo pukeutunut Intiaa silmällä pitäen. Saavuin perille keskellä yötä ja tietäen lentoasemalla päivystävät ahneet taksikuskit, jotka ovat erikoistuneet kynimään juuri kaltaisiani tyhmiä turisteja, olin varannut hotellin ja kuljetuksen sinne jo suomesta käsin. Poika odotteli Mr.Keranen-kyltin kanssa aulassa ja heitti mut perille. Huone tosin ei näyttänyt aivan samalta varaussivustolla olleen kanssa, mutta löytyi sieltä kuitenkin sänky...

Päivä 2: Delhi
Intiaan saapuessa pitäisi kaikille tulla kaamea kulttuurishokki, mutta ei se ainakaan vielä iskenyt. Ehkä osaltaan asiaa auttoi, että majailin paharganjissa, joka on Delhin pahamaineinen backpacker-ghetto ja länsimaalaisia takkutukkia pyöri ympärillä riittävästi. Päivä kului Connaught Placeen ja New Delhin puoleiseen alueeseen tutustuessa. Nuo "Sir, hello sir, youcomelook, sir!" - huudot jaksoivat huvittaa ensimmäiset parisataa kertaa, mutta sitten alkoi jo vähän tökkimään.

Päivä 3: Delhi
Ostin aamulla junalipun Jaipuriin ja painuin tutustumaan Vanhan Delhin alueeseen. Tarkoitus oli vierailla Red Fort:in alueella, mutta se oli suljettu. Päädyin sitten Jama Masjidin suureen moskeijaan, johon sinnekään ei ollut rukousaikana vääräuskoisilla mitään asiaa. Illalla uuden Delhin puolelle palattua eksyin kadulle joka tuntui olevan Delhin moottoripyöräkaupan keskus ja oli vähällä ostaa itselleni Royal Enfieldin.

Päivä 4: Delhi - Jaipur
Juna Jaipuriin lähti aamuviideltä ja onneksi hotellin lähistöllä oli pari autoriksakuskia nukkumassa menopeleissään, joten ei tarvinnut kävellä asemalle. Matkaa oli 300 kilometriä ja kahdeksan tuntia se otti eli mikään pikajuna ei ollut kyseessä. Perillä koukoilin hotellille ja olo meinasi olla hiukan heikohko: Neljä päivää siinä meni, mutta onnistuin saamaan vihdoin kunnon turistiripulin. Ei olis pitänyt vetää sitä masala dosaa katukeittiössä...

Päivä 5: Jaipur
Vuonna 1853 kun Walesin prinssi tuli tarkastamaan kaupunkia, saivat paikalliset loistavan idean: maalataan koko mesta punaiseksi! Pink City käsittää nykyisin kaupungin vanhan keskustan ja on se Jaipurin ykkösnähtävyys. Ei muuta kuin riksa alle ja tarkastamaan paikka. Tiekylttejä ei ollut, joten maharadjan palatsin löytämisessä meni tovi, eikä paikka muutenkaan ollut kummoinen vierailukohde. Vanha keskusta sinänsä oli mielenkiintoinen paikka.

Päivä 6: Jaipur
Olokin oli jo hiukan parempi joten rohkaistuin tilaamaan aamiaista samalla kun ihmettelin itsenäisyyspäivän paraatia TV:stä. Köyhäksi maaksi Intia on satsannut melkoiset määrät rahaa aseisiin? Iltapäivällä oli tarkoitus vierailla Amber Fort:ssa, mutta riksakuski kertoi sen olevan suljettu itsenäisyyspäivän vuoksi. Illalla onnistuin löytämään vihdoin olutkuppilan, mutta eihän sieltä mitään olutta saanut, kun oli... joko arvasit: itsenäisyyspäivä.


    

REPPUMATKAT

Etusivu | Pushkar