Pokhara 18.2 - 20.2.2004

Nepalilainen bussi Pokharaan

     
Trisuli joki

     
Nepali lapsia

     
Pokharan lakeside alue

     

Päivä 29: Pokhara
Olin perillä Pokharassa iltapäivällä ja heti bussista ulos astuessa sai juosta yli-innokkaita toutteja karkuun. Maoistit ovat karkoittaneet suurimman osan turisteista ja paikallisilla on kova kisa täällä vielä vierailevista ja he joutuvat vuokraamaan tätäkin valitsemaani huonetta laatuhotellissa kolmella eurolla yö. Ei sillä että valittaisin, paikallisia käy vain vähän sääliksi.

Päivä 30: Pokhara
Moottoripyöräily Kathmandussa oli kaaottisesta liikenteestä huolimatta niin hauskaa, että päätin hommata tänään taas prätkän alle ja lähteä käymään Sarangkotissa, mistä pitäisi olla komeat näkymät Annapurnalle. Perille päästyä pilvet kuitenkin blokkasivat vuoret, mutta pelkkä Nepalin maaseudulla ajeleminenkin oli mukavaa. Ja kun rautahevonen oli alla, kävin myös kaupungin ulkopuolella sijaitsevilla Devi's Fall - putouksilla sekä Tiibetiläispakolaisten kylässä.

Päivä 31: Pokhara
Huomenna edessä on taas n. vuorokausi helvetillistä matkustusta joten pyhitin koko päivän lepäilylle. Pokhara on mukava kaupunki, jossa melusaasteesta takapihan kukkoa lukuunottamatta ei tarvitse kärsiä ja ruokakin on erinomaista. Tänne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa ja käydä vaikka vaeltamassa, mutta lento takaisin Suomeen lähtee viikon päästä Delhistä ja sinne on vielä pitkä matka


    

REPPUMATKAT

Kathmandu | Etusivu | Varanasi