Udaipur 31.1 - 3.2.2004

Intialainen bussi

     
Jagdish Mandir

     
Intialaisia henna-tatuointeja

     
Lake palace Udaipurissa

     
Lal ghat Udaipurissa

     

Päivä 11: Pushkar - Udaipur
Täällä näkemäni linja-autot ovat olleet melko vaihtelevan näköisiä ilmestyksiä. Pääsin itsekin kokeilemaan tänään paikallisia busseja ja onneksi oma valinta osoittautui ihan kelpo kulkupeliksi, mitä nyt hindupoppia tuutattiin kaiuttimien laadun huomioon ottaen koko ajan hiukan liian isolla. Matka Udaipuriin kesti kahdeksan tuntia ja perille päästyä oli lievä ongelmia löytää halpaa hotellia, mutta onnistuin lopulta bongaamaan budjetin rajoihin sopivan majapaikan. Olutta tosin ei tuntunut saavan mistään.

Päivä 12: Udaipur
Mahatauti oli jatkunut jo melkein viikon ja pistäydyin lääkärillä hakemassa tropit "Delhi bellyn" hoitoon. Eikä maksanut lääkärimaksuineen kuin yhteensä viisi euroa. Iltapäivällä piipahdin Jagdish Mandirilla ja kaupungin palatsilla joka oli huomattavasti mielenkiintoisempi paikka kuin Jaipurissa. Yritin illalla taas metsästää paikkaa missä voisi ottaa pari olutta, mutta ne tuntuvat olevan täällä harvinaisempia kuin immet free love kommuunissa.

Päivä 13: Udaipur
Roger Mooren tähdittämä Bond-leffa Octopussy kuvattiin Udaipurissa ja päätin vierailla elokuvassa näkyvästi esillä olleessa Kelluvassa Palatsissa. Paikka on tätä nykyä luksushotelli eikä kaltaisillani resupekoilla ole sisälle asiaa, mutta veneellä sen pääsi kuitenkin kiertämään. Paikalliset ovat vieläkin ylpeitä elokuvan kaupungille tuomasta maineesta ja sitä näytetään iltaisin lähes jokaisessa ravintolassa. Kuten myös valitsemassani illallispaikassa. Ja sieltä sai myös olutta... myyntilupa niiltä tosin puuttui eli olut tuotiin pöytään teepannussa ja se piti juoda kahvikupista!?

Päivä 14: Udaipur - Mumbai
Kävi ilmi, ettei täältä mene suoria junia Mumbaihin, joten ostin lipun illaksi sleeper bussiin. Sleeper bussi oli itselle uusi tuttavuus, jossa jokaiselle on varattu sellainen ruumisarkun kokoinen eristetty makuutila. En voi kyllä suositella ahtaanpaikan kammoisille. Matkalla Mumbaihin tiet olivat kyllä asvaltoituja, mutta silti niin pomppuisia ettei nukkumisesta juuri mitään tullut.


    

REPPUMATKAT

Pushkar | Etusivu | Mumbai