Agra - Delhi 25.2 - 28.2.2004

Agran linnoitus

     
Taj Mahal

     
Intialainen tyttö

     
Delhin Main bazaar

     

Päivä 36: Agra
Junan myöhästymisen vuoksi jouduin sorvaamaan suunnitelmia sen verran uusiksi, että hyppäsin pois kyydistä Agra Fortin asemalla ja vierailin siellä ennenkuin nappasin itselleni rikshan ja lähdin etsimään halpaa hotellia Taj Mahalin vierestä, ehtiäkseni sinne heti aamusta ennen turistien tulvaa.

Päivä 37: Agra - Delhi
Herätyskellokaan ei ehtinyt aamullla soimaan kun viereisestä minareetista alkoi kuulua AALLAAAAH AAKHBAAAAAR -joiku jo ennen kuutta. Ehdin Taj Mahalin eteen juuri kun se avattiin, mutta olin saada paskahalvauksen kun näin ne lipun hinnat: 15 euroa?! Tuntui, että jollakin oli todellisuuden taju kadonnut ja olin aika varma etten se ollut minä. Tuumailin siinä tovin ja tulin lopulta siihen tulokseen, että tuskin tänne tulee enää koskaan tultua ja pulitin lopulta riistohinnan. Taj Mahal oli tosin hieno: oli mielenkiintoista seurata miten rakennuksen väri muuttui auringon noustessa. Iltapäivällä hyppäsin Delhin junaan ja kolmas luokka oli niin täynnä ihmisiä ettei sekaan meinannut mahtua.

Päivä 38: Delhi
Rahat alkoivat olla lopussa eikä Delhissä saa kummoista hotellia kahdella eurolla yö, mutta olipahan kuitenkin joku yöpaikka. Pääsin iltapäivällä vihdoin piipahtamaan Red Fortissa, joka oli suljettu täällä viimeksi vieraillessani, mutta Agran Linnoituksen jälkeen se ei enää oikein sytyttänyt.

Päivä 39: Delhi - Moskova - Helsinki - Oulu
Olin unohtanut kääntöveitsen käsimatkatavarana menevän reppun sivutaskuun ja tullimiehet nappasivat sen parempaan talteen rupian kuvat silmissä kiiltäen... no oma moka. Olin näköjään jo sen verran tottunut Intian hintatasoon, että 66 euron junalippu Helsingistä Ouluun aiheutti kunnon puistatuksia, samalla rahalla olisi elänyt Intiassa viikon leveää elämää...


    

REPPUMATKAT

Varanasi | Etusivu