Kalkutta - Darjeeling - Siliguri 8.2 - 12.2.2004

Intilainen junan vessa

     
Liikenneruuhkaa Kalkutassa

     
Kalin temppeli

     
Riksakuskit

     
Darjeeling

     
Darjeelingin toy train

     

Päivä 19: Badnera - Kalkutta
Junamatkan aikana lämpötila taas laski hiukan ja yöllä meinasi palella sen verran, että Udaipurista ostamani viltti tuli hyvään tarpeeseen. Päivä kului leppoisasti musiikkia kuunnellen, lueskellessa ja muiden matkustajien kanssa jutellessa. Pääsin matkan aikana myös Intialaisen teen makuun: vahvaa, paljon maitoa ja sokeria sekä hinta n. 5 senttiä kuppi.

Päivä 20: Kalkutta
Saavuimme Kalkuttaan aamulla ja otin taksin paikalliseen backpacker ghettoon, Sudder Streetille. Matkan aikana ylitimme Howrah sillan jonka pitäisi olla maailman vilkkaimmin liikennöity? Jouhevastihan tuosta kuitenkin ylitse tultiin. Hostellissa pääsi taas pitkästä aikaa lämpimään suihkuun jonka jälkeen suuntasin kaupungille pyörimään. Järkyttävän kokoinen paikka tämäkin: virallinen asukasluku on 15 miljoonaa, mutta kukaan ei tiedä paljonko täällä oikeasti asuu ihmisiä?

Päivä 21: Kalkutta - New Jaipalguri
Kalkuttalaiset ovat kuuluisia innostaan palvoa Kalia, tuota verenhimoista jumalatarta joka lienee kaikille tuttu Indiana Jones ja Tuomion Temppeli elokuvasta. Eli pitihän siellä temppelillä vierailla. Paikan päälle päästyä "temppelin pappi" iskee heti kylkeen kiinni ja vie mut kierrokselle. Valokuvia sisällä ei saanut valitettavasti ottaa, mutta kovasti siellä vuohia uhrattiin ja veri roiskui. Piipahdin vielä Victoria's Memorialilla ennen juna-asemalle siirtymistä, mikä tapahtuikin tyylikkäästi jalkapelillä vedettävällä riksalla.

Päivä 22: New Jaipalguri - Darjeeling
Juna saapui New Jaipalguriin aamulla ja asemalla vastassa oli jeeppimiehiä valmiina kuljettamaan halukkaat Darjeelingiin. Auto vaan ei liikahtanut mihinkään ennenkuin kyydissä oli tarpeeksi ihmisiä ja pääsimme matkaan vasta puoliltapäivin. Darjeeling sijaitsee 2000 metrissä ja ilma oli kohtuullisen vilpoisa, mutta onneksi paikka on melko pieni ja tuli nopeasti nähtyä. Hienon näköistä vaellusmaastoa tosin tuntui piisaavan.

Päivä 23: Darjeeling - Siliguri
Lämpötila laski viime yönä miinuksen puolelle ja päätin siirtyä vuorilta hiukan alemmas. Täältä pääsee pois myös junalla, joka tosin kestää viisi tuntia autoa pitempään, mutta en voinut vastustaa kiusausta, koska junaa vetää aito höyryveturi! Alkumatka oli melko tylsä, mutta kun lähdettiin laskeutumaan vuorilta sahasi juna rinteitä välillä siksakkia. 80 kilometriä ja kahdeksan tuntia myöhemmin saavuimme Siliguriin.


    

REPPUMATKAT

Mumbai | Etusivu | Kathmandu