Kathmandu 13.2 - 17.2.2004

Marssibänsi Kathmandussa

     
Durbar aukio

     
Sadhuja Durbar aukiolla

     
Swayambhunathin budhalaisluostari

     
Sadhu

     
Kukkatori Kathmandussa

     

Päivä 24: Siliguri - Kathmandu
Hyppäsin aamulla Panitankin bussiin rajalle ja siirryin Nepalin puolelle. Siellä selvisi, että Kathmanduun menee ainoastaan normaalibusseja ja matkakin kestää 18 tuntia, koska yöllä joudutaan pysähtymään Maoisti terroristien/vapaustaistelijoiden pelossa. Heti kaupungista ulospäästessä jouduimme seisahtumaan ensimmäisellä tarkastuspisteellä, jossa kaikki bussissa matkustaneet miehet joutuivat tutkittaviksi. Tai no, kaikki muut paitsi minä, en ilmeisesti ole sissimateriaalia?

Päivä 25: Kathmandu
25 tuntia ja kuusi tarkastuspistettä myöhemmin saavuimme perille Kathmanduun. Matkaan tuli lopulta seitsemän tuntia lisää kun maoistit ja maan armeija innoistuivat taistelemaan päätien varrella ja jouduimme valitsemaan pidemmän reitin. Jalat ja takamus olivat siitä istumisesta niin hellinä, että rajoitin illan aktiviteetit ruokailuun ja pariin olueen.

Päivä 26: Kathmandu
Vierailin aamiaisen jälkeen Durbar Aukiolla. Temppelit olivat uskomattoman hienoja ja suosikiksi nousi Kumari Bahal, jossa asuu ns. elävä jumalatar. Lähes koko päivä kuluikin vaan aukiolla ihmisiä katsellen. Piipahdin vielä lähtiessä Freak Streetillä, vanhassa 60- ja 70-luvun hippi hangoutissa. Illalla tuli pyörittyä pitkin Thamelia, kaupungin pahamaineista backpacker ghettoa, johon itse kovasti tykästyin.

Päivä 27: Kathmandu
Täksi päiväksi ei ollut suunniteltuna mitään sen kummempaa, joten nukuin pitkään ja kävin iltapäivällä tekemässä pari opaskirjassa ollutta kävelykierrosta kaupungilla. Varasin vielä illalla bussilipun Pokharaan sekä moottoripyörän huomiseksi ja siirryin illalla hiukan viihteelle.

Päivä 28: Kathmandu
Aamulla hyppäsin prätkän selkään ja suuntasin päivän ensimmäiselle kohteelle Swayambhunathin buddhalaiselle temppelille. Stupa ja pienemmät temppelit olivat hienoja, mutta meininki oli kovin kaupallinen lahjatavarakauppoineen ja yli-innokkaine kaupustelijoineen. Sieltä päräytin kaupungin toiselle laidalle Pashupatinathiin, hindutemppelille. Liput olivat ryöstöhintaiset ottaen huomioon, että sisälle temppeliin oli ei-hinduilta pääsy kielletty. Oli kuitenkin mielenkiintoista nähdä paikalliset polttohautajaiset. Löpöäkin riitti vielä tankissa joten kruisailin iltapäivän viereisessä Patanin kaupungissa.


    

REPPUMATKAT

Kalkutta & Darjeeling | Etusivu | Pokhara