Mumbai 4.2 - 7.2.2004

Gateway Of India

     
Crawfordin tori

     
Illallisnuudelit

     
Mumbain katuelämää

     
Luolatemppeli Elephanta Island:lla

     

Päivä 15: Mumbai
Heräsin horroksesta 65 kilometriä ennen Mumbaita, mutta näytti silti kuin olisimme jo ajaneet kaupungin sisällä. Matkan varrella oli myös sellaisia slummeja, jotka saivat Etelä-Bronxinkin näyttämään paratiisilta. Otin bussiasemalta taksin hostellille ja kiinnitin huomiota Mumbain keskustan melko länsimaiseen olemukseen: Riksoja eikä lehmiä kaduilla näkynyt lainkaan. Yritin päivällä tutustua kaupunkiin kävellen, mutta +35 asteen lämpötila imaisi mehut jalkamiehestä melko nopeasti.

Päivä 16: Mumbai
Oli suurien päätösten aika: jatkaako matkaa täältä Goalle vai Kalkuttaan? Tein päätöksen viimein taksissa matkalla ostamaan lippua ja päätin suunnata itään, sillä Nepalikin kiinnostaisi nähdä ja etelä-intia saisi jäädä toiseen kertaan. Päivä kului taas kaupungilla pyörien ja illalla kävin hiukan tuulettumassa Chaupatilla, Mumbain keskustassa sijaitsevalla uimarannalla jota myötäilee paikallinen huvittelukeskus Marine Road.

Päivä 17: Mumbai
Päädyin iltapäivällä kaupungin "keskuspuistoon" Oval Maidanille katsomaan krikettiä. Paikalliset eläytyivät peliin vahvasti ja katsomossa oli kiihkeä tunnelma joka tempaisi säännöistä mitään ymmärtämättömänkin mukaansa. Illalla löysin vihdoin pubin, missä paikalliset duunarit kiskoivat rankan työpäivän jälkeen viskiä kitusiinsa ja itselläkin tuli otettua muutama olut pitkästä aikaa..

Päivä 18: Mumbai - Badnera
Päivä oli aivan tappavan kuuma, joten päätin suunnata merelle vilvoittavien tuulien ääreen ja buukkasin itseni veneretkelle Elephanta Islandille. Matka sinne kesti 50 minuuttia ja perillä suuntasin kallioon kaiverretuille temppeleille. Liput olivat melko kalliit, mutta paikanpäällä olleet apinat tarjosivat viihdettä koko rahalla, ryöstellessään ruokaa intialaisilta turisteilta. Illalla hyppäsin junaan joka saapuu perille Kalkuttaan vaatimattomat 33 tuntia myöhemmin...


    

REPPUMATKAT

Udaipur | Etusivu | Kalkutta & Darjeeling