Varanasi 21.2 - 24.2.2004

Bussimatkalla Intiaan

     
Varanasi

     
Soutelua Gangesilla

     
Seremonia Ganges joella

     

Päivä 32: Pokhara - Varanasi
Bussimatka Pokharasta oli melkoinen koettelemus jalkatilan ollessa olematon ja jälleen kerran hindupop sai voluumillaan korvat vuotamaan verta. Seitsemän tuntia Intian rajalle, siellä uuteen bussiin ja pari tuntia Gorakhpuriin, jossa vaihdoin junaan ja kahdeksan tuntia myöhemmin saavuin perille Varanasiin.

Päivä 33: Varanasi
Varanasissa pyysin riksakuskia heittämään mut Yogi Lodgeen. No äijähän ajaa johonkin kaverinsa hostelliin ja kieltäytyy viemästä oikeaan paikkaan. Pyysin sitä kohteliaasti suorittamaan seppukun ja kävelen loppumatkan perille. Yogi Lodge sijaitsee aivan vanhan kaupungin ytimessä joka on melkoinen sokkelo ja onnistuin jopa eksymään siellä myöhemmin päivällä pyöriessäni.

Päivä 34: Varanasi
Suuntasin aamulla ennen auringonnousua Gangesille ja palkkasin itselleni soutajan muutamaksi tunniksi. Oli mukava seurata kaupungin heräämistä uuteen päivään veneestä käsin: ihmiset peseytyivät joella, jokapaikassa pyykättiin ja vesipuhveleita näkyi siellä täällä vilvoittelemassa vedessä. Ja polttohautauspaikoilta nousi palavan ihmislihan haju koko päivän. Kävelin vielä iltapäivällä lähes jokaisen ghatin läpi aina Durga temppelille asti.

Päivä 35: Varanasi - Agra
Otin aamulla rikshan juna-asemalle jätin rinkan sinne säilytykseen suunnatessani tutustumaan kaupungin pohjois-puoleen. Armeija tuntui omistavan siellä suurimman osan rakennuksista ja joka paikassa oli mukavan vehreää ja rauhallista, mikä on erittäin harvinaista Intialaiselle kaupungille. Juna Agraan oli kuusi tuntia myöhässä ja jouduin odottamaan koko ajan asemalaiturilla, koska joka kerran kun tiedustelin junan saapumista, sen piti tulla "ihan näillä minuuteilla"


    

REPPUMATKAT

Pokhara | Etusivu | Agra & Delhi